Ipod POS mobiele kassasysteem | Achtergrond


Mobiele kassa software voor op een handheld terminal is voor de horeca ondernemer een onmisbaar instrument geworden om snel en efficiŽnt terras bestellingen te kunnen verwerken.

Hoe komt nu een mobiele software ontwikkeling voor een handheld terminal tot stand.

De werkwijze die tot op de dag van vandaag te doen gebruikelijk is.
Voor het ontwikkelen van software voor mobiele werkstations wordt gebruik gemaakt van speciale gereedschappen, een SDK (Software Development Kit) genaamd. Leveranciers van kassa software gebruiken deze tools om hun bestaande kassa software te compileren (over te zetten) naar een software programma dat geschikt is voor het gebruik op een handheld terminal. Vervolgens wordt deze software op de handheld terminal geÔnstalleerd. Via lage radio golven frequentie staat de handheld terminal nu in direct verbinding met het in de zaak aanwezige kassasysteem.
De voordelen van het gebruik van een SDK zijn:
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi Korte ontwikkelingstijd.
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi Stabiel software system, omdat het herleidt is van een bestaand programma.
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi Nagenoeg alle bestaande functionaliteiten zijn beschikbaar.

De nadelen van het gebruik van een SDK zijn:
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi Communicatie door gebruik te maken van lage radio golven frequentie is geen marktstandaard.
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi Navigatie op een handheld of PDA is geheel verschillend dan op een pc beeldscherm.
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi Hardware afhankelijk.
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi Hoge aanschaf prijs.
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi Software installatie op handheld terminal.
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi Moeilijk te ondersteunen op afstand.

De nadelen van het gebruik van een SDK tool voor een nieuw mobiele kassa systeem waren voor ons aanleiding om een geheel nieuw concept te ontwikkelen.

De uitgangspunten hierbij zijn geweest:
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi Snel, stabiel, betrouwbaar en eenvoudig in gebruik.
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi Eenvoudig te ondersteunen.
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi Gebruik maken van de laatste technologische ontwikkelingen.
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi Gebaseerd op marktstandaarden waaronder WiFi.
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi Flexibel in gebruik voor de horeca ondernemer.
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi Hardware onafhankelijk.
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi Betaalbaar.

Resultaat: Een geheel nieuw mobiel kassa concept, waarbij:
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi De kassa software wordt geÔnstalleerd op een locale pc.
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi Op de handheld terminal behoeft geen speciale software meer geÔnstalleerd te worden.
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi Geen software onderhoud op de handheld terminal.
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi De communicatie van de handheld terminal met de pc geschiedt via een WiFi verbinding.
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi Internet is het transport medium.
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi Mobiele kassa software en data opslag op lokale pc.
ipod-pos-kassasysteem-handheld-terminal-wifi Toestel onafhankelijk.

Toekomst:
We zien dat dť technologische ontwikkelingen op dit moment en in de nabije toekomst voortkomen uit de mobiele telefoon industrie. Steeds meer fabrikanten gaan over naar touch (vinger aanraak) technologie in plaats van aanraking met een pen. De firma Apple is met haar touch technologie onbetwist nummer ťťn, en andere fabrikanten zullen hierin volgen. Fabrikanten van de industriŽle traditionele handheld terminals volgen deze ingezette richting gefaseerd. De huidige toestellen worden al wel met de laatste touch technieken uitgerust echter het scrollen en andere noviteiten zal de volgende stap worden.
Andere noviteiten op het gebied van mobiele techniek is te zien in de navolgende DEMO kassasysteem over mobiel barcode lezen en mobiel betalen.
Indien we kijken naar de communicatie zien we dat steeds meer handheld terminals uitgerust worden met WiFi communicatie. Dit houdt in dat indien er een WiFi access point aanwezig is men gebruik kan maken van het internet, en dus van de mobiele kassa software. Tevens en een niet minder belangrijke ontwikkeling is dat internet toegang voor een mobiele telefoon steeds voordeliger wordt. Voor het geval de WiFi verbing mocht uitvallen heeft men dan een backup mogelijkheid, door verder te werken met een telefoontoestel met internet verbinding. Aldus kan ook gewerkt worden met een mobiele telefoon met internet verbinding zonder een WiFi verbinding.
Ook zullen alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van communicatie plaats zullen vinden op het WiFi platform. Is het thans zo dat alle handheld apparaten standaard uitgerust zijn met een WiFi verbinding van 54Mb data snelheid, de nieuwste generatie WiFi access points zijn uitgerust met het IEEE 802.11n protocol, en zijn daarmee in staat om met 160Mb per seconde te communiceren. Apple heeft het IEEE 802.11n protocol al aangekondigd voor de nieuwe toestellen. Hiermee wordt een nog betere en stabielere communicate binnen het POS mobiele kassa systeem gewaarborgd.